illamående

2011-04-25 @ 22:06:21
Det är det min dag har bestått av, illamående och kräkningar.. Men förhoppningsvis är det bättre imorgon igen :D Tiden går så himla sjukt fort nu känns det som.. V 12 redan? kändes som om det vore igår jag tog testet :P
Orkar inte skriva så mycket mer, än att jag saknar min pappa, åker till han på torsdag igen, han är bäst!

Hittade lite om just vecka 12 :) 

Fostrets längd är denna veckan ungefär 4-5cm och väger mellan c:a 40 gram, mer än en fördubbling på bara 3 veckor!
Vid den här tiden börjar fostrets skelett att bildas och förkalkas så sakteliga, även om ändarna förblir mjuka och flexibla ända upp i tonåren för att kroppen ska kunna växa. Matsmältningssystemet förmår nu göra sammandragningar som för maten genom tarmarna, och det kan också tillgodogöra sig socker.
Hypofysen har börjat producera hormoner och det är vanligen möjligt att höra hjärtslagen med en doppler hjärtmonitor. Bebisen har också börjat utveckla reflexer och dess hud är väldigt känslig. Hjärnan är fullt utvecklad och detta gör att den nu kan uppleva smärta. Ögonlocken har bildats och täcker ögonen men kommer att förbli stängda fram till den sjunde månaden för att skydde de ännu inte färdiga ögonen.
Även om du inte kan känna bebisen röra sig ännu så kan man stimulera honom så att han öppnar munnen och rör fingrar och tår.

 

Du

I slutet av veckan är din livmoder för stor för att rymmas helt och hållet i ditt bäcken. Det är möjligt att du kan känna livmodern strax ovanför blygdbenet.
Livmodern fortsätter att växa genom hela graviditeten, och återgår till  normal storlek inom några veckor efter förlossningen. Innan graviditeten är livmodern nästan solid och väger c:a 70 gram, men vid förlossningen väger den omkring 1.1 kg och innesluter fostret, fostervattnet och moderkakan!
Det kan hända att du börjar känna dig bättre och inte lika illamående då denna hos många kvinnor brukar avta omkring vecka 12. Det är också möjligt att det börjar synas på din mage att det finns en liten bebis därinne, särskilt om det inte är din första graviditet.
Rymliga och löst sittande kläder känns bäst nu. Det är inte bara magen som växer, utan också dina bröst, höfter och midja ökar i omfång.<3<3<3

...

2011-04-24 @ 20:46:17
Vissa sår har svårare att läka, vissa minnen är svårare att glömma! En tänkar kväll ikväll helt enkelt. Det behöver man, det blir genast så mycket lättare om man bara bearbetar det så fort det kommer i tankarna.
Man slutar dock aldrig förvånas över hur en del människor kan vara så elaka, hur dom kan tro så illa om någon dom ibland inte ens känner. Mitt svar till varför vissa människor gör så, är rädsla & avund. Men vissa kan inte hantera sina problem utan går långt över gränsen..
Jobbigt när sånt händer, men nu kan jag bara säga att jag ändå på något sätt är glad. Annars hade jag aldrig befunnit mig i den situationen jag är i nu, och det är det bästa jag någonsin varit med om!

Jag vet att jag kommer klara detta galant, nu är det bara att vänta..vänta..och..vänta lite till.. När jag har gjort det, då får jag äntligen hålla min älskling i min famn<3Love

My dad <3

2011-04-20 @ 20:27:59
Det finns ingen som känner mig så väl, som förstår mig så bra, som jag själv ser upp till och alltid lyssnar på.. Så som min pappa! Han är min bästa vän, min trygghet, min förebild, min stöttepelare, mitt allt!
Det finns inga ord i hela världen som kan beskriva hur mycket han betyder för mig eller hur mycket jag älskar honom. Han är min värld!

Jag tackar gudarna för att just jag har fått honom som pappa, att inte ha min pappa vid min sida, det är orimligt!

Att se min pappa gråta/vara ledsen.. Det är det värsta jag kan stå ut med.. Jag hade hellre fått en kniv i magen (OM JAG INTE VAR GRAVID SÅKLART, nu kan jag ta knivet i.. armen ist :P) än att se min pappa sårad.
Att stå bredvid, se detta.. Utan att kunna göra något.. Det är hemskt! Man är helt och hållet hjälplös i detta fallet. Men en sak jag kan göra och som jag gör nu,. Det är att jag aldrig kommer lämna hans sida, jag kommer alltid finnas här för dig min älskade pappa!

Du är bäst!! <3

kiwi

2011-04-20 @ 12:00:32

våran bebis är lika stor som en kiwi nu.. Skit gulligt ju :D

Nu har jag precis kommit hem, ska snart börja packa iordning lite, för senare idag åker jag hem till min papps. Ska stanna där tills på fredag, för dååå ska jag vidare till malin :D toppenvecka!

Har inget vettigt att skriva, är så jäkla sugen på kinamat just nu.. uhjuhjuhj..


Take care, byebye

Livet på landet

2011-04-16 @ 21:07:36
Sååå skönt här ute hos pappa!! Idag har vi varit ute och fixat hela dagen lång, nu har vi precis ätit grillat... MUUUUUMS!!

Imorgon innan jag åker hem ska jag få massage, ska blii sjuukt gött.. Tror det är något krux med min ischias nerv mitt i allt annat också, ibland får jag jättevärk i vänsterbenet, precis där vi ledkulan typ.. Såå en massage i morgon sitter inte fel någonstans..

Senare blir det hemgång till Tibro, kommer bli tomt... Då mina katter har flyttat ut till pappa på heltid nu, har aldrig varit utan katt förut :S Tur jag har mina stora häffaklumpiduns till hund nu då :D
Nu jävlar, ska han få vara hos mig tills jag dör eller något, fyfan vad jag blir trasig utan honom <3

Han är helt jäkla otrolig min plutt.. Pappas tjej har en hund, ludde heter han och är tax.
Förut hände något jättekonstigt :S Dom har alltid gått ihop förut, men något blev fel, och ludde hoppade upp och bet emser i halsen (absolut inte hårt eller djupt). Och vad gör min älskling? Jo.. han kommer med öronen bakåt och svansen mellan benen och kryper fram till mig, sedan går han undan.. Han var alltså ledsen.

Då märker jag vilken underbar hund jag har, hade han velat hade inte ludde haft en chans, men han tackade och tog emot typ.. Helt sjukt! Min älskade älsking <3

Nu är ludde & emser vänner igen och allt är som vanligt, så ni inte tror något annat :)

Nepp, nu ska jag duscha sen kolla tv tänkte jag.. Tjofräs!

Sådär, ligger och väntar på att ronden ska...

2011-04-14 @ 09:05:04

Sådär, ligger och väntar på att ronden ska komma. Proverna visar nu att jag och bebis mår bra. Har fått nya jättebra tabletter, så förhoppningsvis blir jag utskriven idag. Ligger ju på bb, det är fullt med söta bebisar överallt. Men här ska jag inte vara ännu ;) blir jag utskriven idag så stannar jag hos pappa & annlil, skönt att slippa vara helt själv :) Anledningen till att jag inte ring eller svarat är för att jag inte är så pigg. Det går mycket lättare att skriva än att prata när man mår super illa. Så nu vet ni det, inget att sura över.

kärleksvisan

2011-04-12 @ 17:45:25Var inte rädd, jag går bredvid dig.
Kom ta min hand, jag håller i dig.
Här i min famn, kan du våga tro.
Sänk dina murar, jag ger dig ro.

För att jag älskar dig, så som du är.
Och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig, när du är svag.
För du betyder allting för mig.
Var inte rädd, Jag går bredvid dig.

Nu är jag din, och nu kan jag andas.
Här blir jag kvar, för här vill jag stanna.
Se på oss nu, livet är vårt.
Ser du den framtid som vi, vi kommer få.

För att jag älskar dig, så som du är.
Och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig, när du är svag.
För du betyder allting för mig.
Ja jag ska älska dig, så som du är.
Och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig, när hoppet sviker.
Du betyder allt för mig.
Var inte rädd, jag står bredvid dig.
För du betyder allt för mig

Jag visste att det var något som var knas,...

2011-04-12 @ 12:19:16

Jag visste att det var något som var knas, jag brukar verkligen inte klaga över hur jag mår, jag brukar oftast klara mig igenom det mesta. Men nu.. En vanlig grav kunde inte detta vara. Det fick jag också svar på igår! MEN huvudsaken är att bebis mår bra, och det gör den. Igår på ultraljudet var det full rulle. Jag därimot mår inte alls bra, dom tog svält prov igår bara för jag inte får behålla något. Det var ok, men har fått tab nu som jag ska ta tre ggr om dagen, hjälpte inte dom relativt snabbt skulle jag in igen. Är inne på tab nr 4 nu utan resultat. Men nu hoppas jag verkligen att dom ska hjälpa! Att knappt ens orkar gå på toa, det är inget liv!

Jisess, nästan så jag blir rädd för mig sj...

2011-04-10 @ 20:41:02

Jisess, nästan så jag blir rädd för mig själv ibland. Ena stunden är allt superduper bra, sen helt plötsligt blir man sur och irriterad utan orsak?? Att ha gått från världens optimist till detta känns bara skrämmande. Tur att alla mina nära och kära tar allt med en nypa salt. Dom vet ju hur jag är i vanliga fall :)) Lyssnade på en låt förut som fick mig att gråta och tänka på min älskling jag har i magen, kärleksvisan heter låten. En låt som skulle passa bra till dopet :)) jag veeet Att det är långt kvar, men mirregull ska döpas till helgen. Därför jag är inne i doptankar ;)

Jag hatar när tankarna bara rusar iväg på ...

2011-04-10 @ 00:00:44

Jag hatar när tankarna bara rusar iväg på något man inte alls vill tänka på. Det man vart med om innan måste man släppa, men det är inte lätt när det har format en till det man är idag. Det är jävligt svårt att ändra på, jag försöker men det verkar inte funka alls. Tankarna jag har är förhoppningsvis endast tankar och inget mer.. Jag hoppas verkligen att det bara är Mina knäppa tankar.

Blää, ligger som en död fisk i soffan. Jag...

2011-04-09 @ 15:51:54

Blää, ligger som en död fisk i soffan. Jag har blivit sjuk :( tusan också, när det är så fint väder ute också :( men men, det går över :)) Jisess vad känslig jag har blivit. Kollade på halva ps. I love you igår.. Kunde inte se klart, grät som en idiot! I morses kollade jag lite på Oprah, haha Gud vad jag grät.. Fick byta kanal :p Nu blir det vila, är hur snurrig som helst nu, vill inte veta hur lågt mitt blodtryck är eller hur hög feber jag har. Trevlig helg sötkorvar

...

2011-04-06 @ 08:22:33
Usch viken dålig dag det var igår, känner mig fortfarande nere efter igår.. Det hände allt för mycket, både för mig & min älskade vän.. Det var verkligen en skit dag igår..

Men för någon som har svårt att gråta, så  var det faktist väldigt skönt att få gråta ut igår.. Dock kom allt, alla förtyckta känslor.. Men men,, Det är ändå sådant som måste ut..

Men nu är det en ny dag, så nu lämnar jag allt från igår bakom mig.. Precis som man ska göra :)

Så vad händer idag?? Jo, ska iväg och handla lite, sen städa här.. Inte sådär toppen kul, men det behövs.

Jag saknar mitt hjärta, mitt allt - Emser, så jäkla tomt utan honom, jag fungerar inte utan honom helt enkelt..
Ska hämta honom på fredag, sen ska jag gosa ihjäl honom hela helgen hade jag tänkt :)


Jaaa, mer än så verkar inte hända..


take care

In love and war

2011-04-04 @ 07:27:03
Usch & fyfan, drömde att det blev krig här i sverige! Sinnessjukt.. Dom behöll alla flickor (jag var ju då en av dom) Sen tog dom in alla äldre + killar i ett annat rum, vi flickor fick stå kvar utanför.. Sen hör man bara en massa smatter, dom sköt alltså ihjäl alla..
På något sätt rymmde jag senare, kom tillbaka till skövde.. När Sverige fick "räddning" från andra länder hamnade de flesta krigsoffren i skövde..
Jag lyckades hitta min Mamma, som blivit blind, & Pappa var skadad. Men vi levde iaf!
Bebis... Såg dom till att den inte levde, så gjorde dom på alla gravida & bebis pappa dog i det där rummet :S

Alltså fyfan, vilken jävla dröm.. Jag kommer ihåg allt precis som om det vore en film, fruktansvärt..

När man sen tänker på att det faktiskt är något som pågår i en del länder, usch.. Jag mår bara illa.. Fyfaan..
Världen är verkligen upp&ner..
Nu ska jag iväg och lyssna på bebis hjärtslag :)))

löööördag

2011-04-02 @ 09:38:06
Igår hade jag en toppendag. Lindore & finfina 9 mån gamla theo kom hit.
Sååå mysigt, massa prat osv.. Sen åt vi kina buffe, otroligt gott..
Hon är bra hon den tjejen, sen satt vi och pratade om saker hon har som jag kan ta över. Vilka vänner man har :) <3

Lindore & Theo åkte runt 20 tiden.. Då ringde telefonen så då var det dags att ge sig bort och grilla.. Det var riktigt gott & trevligt som vanligt :)

Kom hem till mina efterlängtade jordnötsringar, la mig i soffan och skulle se på en film.. Tar ca 3 st ringar.. Vad händer sen? Joo, jag somnade som en stock.. Hahaha :D

Men mycket trevligg fredag iaf, i dag är det tvättning som står på schemat, inte alls lika roligt.. Men behövligt :)

tooodiilooou

okej

2011-04-01 @ 08:13:25

Jag kanske tog i lite väl igår.. MEN jag är trött på att få kritik hela tiden! När jag är glad och lycklig och berättar att jag är med barn, då vill jag gärna inte få massa spydiga kommentarer tillbaka.
Visst, alla tycker inte det är okej.. Men håll det inom er ist då!
Är ni inte glada för min skull, då kan ni väl låtsas bli lite glada iaf..

Har man inget snällt att säga, ska man inte säga något alls.